Rentetarieven

Je weet waarschijnlijk wel dat het bij geld lenen zeer belangrijk is om goed de rentetarieven in de gaten te houden en deze ook te vergelijken tussen verschillende instanties die een lening kunnen verstrekken. Nu is het bij de minilening net even anders, omdat de concurrentie op dit moment heel laag is, aangezien bijna alle aanbieders momenteel worden opgedoekt.

Rentetarieven minilening

Bij de minilening zijn de rentetarieven standaard vastgezet en deze kunnen dus niet fluctueren zoals bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening het geval is. Het is dus niet zo dat je nu 19% rente betaalt terwijl het misschien volgende maand 15% is. Nee, ook volgende maand zal het gewoon 19% zijn. Dit is erg veel geld voor een minilening, maar omdat het over zo’n laag bedrag gaat is het voor veel mensen nog wel te overzien.

Ga bij jezelf na of je het waard vind om 19% rente te moeten betalen. Als je de lening echt nu nodig hebt zul je waarschijnlijk de 19% voor lief nemen en gewoon de lening afsluiten. Is het echter geen noodzakelijke lening en zou je net zo goed nog een paar weken kunnen wachten, dan zou dit laatste wellicht een betere keuze zijn dan toch te kiezen voor een minilening.

This entry was posted in Informatie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.